WAAROM BLAUWE BESSEN ZO GEZOND ZIJN

Bijgewerkt: 15 aug 2019

We weten dat broccoli, tomaten en vette vis gezond zijn, maar geldt dat ook voor de blauwe bes? De blauwe bes was de afgelopen jaren vergeten, maar nu is hij weer helemaal terug. Loop je door het eten van de blauwe bes minder risico bij ziekten? Is de blauwe bes gezond? Je leest het allemaal in onze informatieve blog.


GEZONDHEIDSVOORDELEN

Blauwe bessen zijn los te eten, maar ook in allerlei soorten gerechten in alle soorten en maten. De blauwe bes smaakt zoet, is voedzaam en bevat weinig calorieën. Naast koolhydraten en in geringe mate eiwit en vet is de blauwe bes een goede bron van vitamine C, vitamine B (B1 en B2), vitamine K en bevat de mineralen kalium, magnesium, calcium en ijzer. Vitamine K zorgt ervoor dat de calcium beter wordt opgenomen. Blauwe bessen bevatten antioxidanten. Deze stof werkt ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en zorgen ervoor dat het risico op hart- en vaatziekten worden verlaagd. Uit onderzoek is gebleken dat de goede eigenschappen van de blauwe bes verdwijnen, wanneer de blauwe bes in aanraking komt met suiker.


Blauwe bessen hebben een positief effect op onze gezondheid.

Fruit heeft veel waardevolle gezondheidsvoordelen, maar bevat ook veel fruitsuiker. Te veel kan nadelen voor de gezondheid opleveren, zoals een dunne ontlasting en schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Met het eten van blauwe bessen heb je hier minder snel last van. Met een stabiele bloedsuikerspiegel voel je jezelf fitter en verbrand je sneller calorieën.


Blauwe bessen zijn in alle supermarkten in Nederland het hele jaar door te koop. Verse blauwe bessen kan je maximaal een week bewaren. Het invriezen van blauwe bessen en vervolgens ontdooien van wordt afgeraden, omdat ze dan slap en smeuïg worden.


Door de blauwe bessen af te wisselen met andere soorten en kleuren fruit krijg je alle waardevolle voedingsstoffen binnen.Wil jij dit voedingsmiddel in jouw eetschema pakket (klik hier) terug zien? Geef de blauwe bessen nu op bij jouw wensen. Maak jouw doel(en) waar met eten, maak het waar met SWfit!


Eet jij graag blauwe bessen? Welk gezondheidsvoordeel van de blauwe bes vind jij het belangrijkst? Laat een reactie achter onder de blog of stuur een e-mail naar info@swfit.nl.


#swfitnl #blog #blauwebessen #bessen #bosvruchten #gezondheid

AANBOD

WINKEL

JOIN SWFIT

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

SWfit is de voedingsspecialist in gewicht en gezondheid. SWfit is in 2018 opgericht. De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd en eigendom van SWfit. 

Nederland | €

® 2018 SWfit. All rights reserved.