RECEPT PEPERKOEK

Bijgewerkt: 9 aug 2019

Deze heerlijke koek is een voorproefje op de herfst. Deze peperkoek is een variant op de klassieke peperkoek en verschillen weinig van smaak. De koek is heerlijk compact, bevat geen toegevoegde suikers en kan aan het ontbijt of de lunch worden toegevoegd als bijgerecht. Wil jij een relatief gezonde peperkoek op tafel zetten? Lees dan verder.INGREDIËNTEN

125 milliliter water

2 eieren

1 eetlepel honing

2 theelepels speculaaskruiden

250 gram zelfrijzend bakmeel

250 gram Zùsto

1 eetlepel olijfolie


Extra benodigdheden: cakevorm


BEREIDINGSWIJZE VOOR 10 PORTIES

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in met olie. Voeg het water, eieren, honing en speculaaskruiden samen in een kom en meng dit door elkaar. Voeg steeds een deel bakmeel toe. Het mengsel wordt nu steviger. Voeg als laatst de zoetstof toe. Meng alle ingrediënten door elkaar. Het mengsel is nu stevig en donkerbruin. Schep de massa in de ingevette cakevorm. De peperkoek gaat licht rijzen dus zorg ervoor dat de cakevorm niet helemaal tot aan de rand is gevuld. Plaats de cakevorm voor 45 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen.


Totaal: 1174 calorieën, 182.4 gram koolhydraten, 43.8 gram eiwit, 24.7 gram vet

Per portie: 117 calorieen, 18.2 gram koolhydraten, 4.4 gram eiwit, 2.5 gram vet


Tip: Beleg een plak met halvarine. Halvarine bevat minder verzadigde vetten en minder melk als in roomboter.
Wil jij dit gerecht in jouw eetschema pakket (klik hier) terug zien? Geef de peperkoek nu op bij jouw wensen. Maak jouw doel(en) waar met eten, maak het waar met SWfit!


#swfitnl #blog #recept #peperkoek #kruidkoek


AANBOD

WINKEL

JOIN SWFIT

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

SWfit is de voedingsspecialist in gewicht en gezondheid. SWfit is in 2018 opgericht. De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd en eigendom van SWfit. 

Nederland | €

® 2018 SWfit. All rights reserved.