MET MIJN TIPS WEERSTA JIJ DE VERLEIDING

Bijgewerkt: 13 aug 2019

Snoep, koek, chocolade, taart of roomijs. Lekker hè? Normaal is het al een uitdaging om je guilty pleasures met balans te eten. Laat staan met Halloween of Kerstmis! Met de feestdagen wordt er veel meer gesnoept in vergelijking met de rest van het jaar. Met al dat lekkers om je heen, is het soms moeilijk om de verleiding te weerstaan. Hoe voorkom je extra kilo's?


RICHTLIJNEN

Je eet vaak meer dan je van te voren van plan was. Om deze reden heeft het Voedingscentrum een lijst opgesteld met richtlijnen om jezelf te beschermen tegen te veel ongezond eten en drinken. Hieronder worden deze richtlijnen duidelijk onder elkaar gezet.


1. Luisteren naar het lichaam

2. Eet minder en kleinere porties

3. Houdt je normale eetpatroon aan

4. Zet overheerlijke, caloriearme recepten op het menu

5. Kies bewust in het restaurant (klik hier)

6. Proef bewust

7. Beweeg


Bedenk van te voren hoeveel je denkt te gaan eten. Bij de planning kan overeten al worden voorkomen. Koop niet te veel calorierijke tussendoortjes. Wat er niet is, eet je ook niet op. Sla geen maaltijden over, omdat dit alsnog kan leiden naar het eten van calorierijke (en eventueel ongezonde) tussendoortjes.

Verzin recepten met magere ingrediënten. Deze producten bevatten minder calorieën en vet en hebben de voorkeur.

Eten met kleine happen kan veel verschil maken. Uit onderzoek is gebleken dat als je uit een kleinere lepel of kommetje eet je sneller vol zit. De hersenen krijgen hierdoor meer smaakprikkels te verwerken. Het verzadigingsgevoel werkt het beste bij hard voedsel.

Proef bewust. Geniet van elke hap. Stop als je voldaan bent. Eet goed, maar eet met mate.


Deze richtlijnen zijn handig voor de feestdagen en in het dagelijks leven.


Last van verleidingen? Ik kan je daarbij helpen. SWfit verkoopt verschillende eetschema pakketten (klik hier), waarbij er rekening wordt gehouden met je unieke situatie, lichaamssamenstelling en persoonlijke wensen - ook het vermijden van verleidingen.Wat is jouw grootste verleiding? Laat een reactie achter onder de blog of stuur een e-mail naar info@swfit.nl.


Maak jouw doel(en) waar met eten, maak het waar met SWfit.


#swfitnl #blog #verleidingen #feestdagen #voedingscentrum

WORK WITH ME

  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

NAVIGATIE

SWfit is in 2018 opgericht. De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd en eigendom van SWfit. 

Nederland | €

® 2018 SWfit. All rights reserved.