RECEPT KRUIDNOTEN

Bijgewerkt: 9 aug 2019

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat er weer een overmaat aan chocoladeletters, kruidnoten, pepernoten en schuimpjes in de supermarkten liggen! Kruidnoten en pepernoten is het meest populaire snoepgoed van de Sint en bij SWfit maak je deze vanaf nu zelf! Kruidnoten volgens een klassiek recept.


INGREDIËNTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram donkere basterdsuiker

120 gram boter (koud)

2 eetlepels koek- en speculaaskruiden

scheutje melk

snufje zout


BEREIDINGSWIJZE VOOR EEN VOLLE BAKPLAAT

Zeef het zelfrijzend bakmeel in een grote kom. Voeg de basterdsuiker, boter, koek- en speculaaskruiden, melk en zout toe. Kneed de ingrediënten met je handen. Kneed het deeg tot een bal. Wikkel de bal in met vershoudfolie en leg deze in de koelkast voor 15-20 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de bal uit de koelkast. Verwijder de folie en haal kleine stukjes van de bal af van ongeveer 1 centimeter groot. Vorm een balletje met je handen. Herhaal tot de bal op is. Leg de balletjes op de bakplaat op minimaal 1 centimeter afstand van elkaar. De kruidnoten zetten licht uit.

Bak de kruidnoten 10-12 minuten in de oven. Laat afkoelen. De kruidnoten worden harder tijdens het afkoelproces.


Totaal:

Per portie:


Tip: Wil je liever geen melk gebruiken? Vervang melk voor water. De kruidnoten worden extra hard.Wil jij dit tussendoortje in jouw eetschema pakket (klik hier) terug zien? Geef de kruidnoten op bij jouw wensen. Maak jouw doel(en) waar met eten, maak het waar met SWfit!


#swfitnl #blog #recept #kruidnoten #sinterklaas


AANBOD

WINKEL

JOIN SWFIT

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

SWfit is de voedingsspecialist in gewicht en gezondheid. SWfit is in 2018 opgericht. De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd en eigendom van SWfit. 

Nederland | €

® 2018 SWfit. All rights reserved.