RECEPT AMANDELMELK

Bijgewerkt: 14 aug 2019

Het recept voor heerlijke romige amandelmelk. Geschikt voor mensen met diabetes, een lactose intolerantie, een koemelkallergie, vegetariërs en veganisten.


INGREDIËNTEN

250 gram rauwe amandelen

1 liter water

1 eetlepel Zusto

1 theelepel vanille extract

Snufje zout


BEREIDINGSWIJZE VOOR 4 PORTIES (1 LITER)

Laat de amandelen twee nachten weken in water. Zorg ervoor dat ze onder water staan. Giet de amandelen af en spoel ze schoon. Giet de amandelen af in een vergiet en maak ze vervolgens goed schoon onder de koude kraan. Doe de amandelen, zoetstof, vanille extract en zout samen met één liter water in een blender en mix op de hoogste snelheid voor 2 minuten lang. Zeef het amandelmengsel door middel van een keukenzeef en een kaasdoek. Pers alle amandelmelk uit de amandelpulp. Bewaar de amandelmelk die je niet gebruikt in een afgesloten fles. Verse amandelmelk is tot 4 dagen te bewaren in de koelkast.


Totaal: 1652 calorieën, 35.1 gram koolhydraten, 54 gram eiwit, 140.1 gram vet

Per portie: 413 calorieën, 8.8 gram koolhydraten, 13.5 gram eiwit, 35 gram vet
Wil jij dit heerlijke drankje in jouw eetschema pakket (klik hier) terug zien? Geef amandelmelk op bij jouw wensen. Maak jouw doel(en) waar met eten, maak het waar met SWfit!


Drink jij liever amandelmelk uit een verpakking uit de supermarkt of liever home made? Laat het weten in een reactie onder de blog of stuur een e-mail naar info@swfit.nl.


#swfitnl #blog #recept #amandelmelk #amandelen #melk

WORK WITH ME

  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

NAVIGATIE

SWfit is in 2018 opgericht. De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd en eigendom van SWfit. 

Nederland | €

® 2018 SWfit. All rights reserved.