4 X DUURZAAM ETEN

Hoe kun je duurzamer gaan eten? Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder dierlijke producten te eten. Ze vervangen dierlijk (grotendeels) om voor plantaardig. Voor gezondheid en milieu is het eten van minder vlees een pluspunt.

Naast minder dierlijke producten eten is duurzaam omgaan met voedsel goed voor het milieu. Door minder te verspillen in combinatie met letten op wat je eet kun je zelf een persoonlijke bijdrage leveren aan het milieu en indirect aan het nageslacht.


Hoe kun je duurzaam eten? Ik geef je 4 TIPS die je direct kunt toepassen in het dagelijks leven.


1. VERSPIL ZO MIN MOGELIJK ETEN EN DRINKEN

Het voedsel dat je weggooit is eigenlijk voor niets geproduceerd.

Als je let op wat je koopt en bewaart dan hoef je minder voedsel weg te gooien. Door een boodschappenlijstje en een weekmenu op te stellen kun je het verspillen beperken.

Gebruik je zintuigen bij producten met een verlopen THT-datum (ten minste houdbaar tot). Kijk, ruik en proef om de kwaliteit te beoordelen.


2. EET NIET MEER DAN JE NODIG HEBT

Bijna de helft van de volwassenen heeft overgewicht. Als iedereen die te veel eet minder gaat eten levert dit veel op voor het milieu. Vermijd ongezonde producten die veel calorieën, toegevoegde suikers en verzadigde vetten bevatten.


Weet jij hoeveel energie (en voedingsstoffen) je lichaam je lichaam dagelijks nodig heeft? SWfit berekent in haar nieuwe dienst uit wat jij nodig hebt. Klik hier voor meer informatie.


3. DRINK ZO MIN MOGELIJK SUIKERHOUDENDE DRANKEN EN ALCOHOL

Frisdranken, vruchtensappen en alcohol zijn niet goed voor je gezondheid en hebben een hoge klimaatbelasting. Drink vooral kraanwater, groene en zwarte thee en gefilterde koffie zonder suiker. Bij thee en koffie kun je letten op de keurmerken Fairtrade (Max Havelaar), UTZ en Rainforest Alliance.


"Eet niet meer dan je nodig hebt."

4. KIES MEER VOOR PLANTAARDIG

Geef de voorkeur bij het samenstellen van de maaltijd aan plantaardige producten. Denk dagelijks aan volkoren graanproducten, aardappelen, groente, fruit, peulvruchten, een handvol noten en plantaardige oliën. Producten van buiten Europa die met het vliegtuig komen en groente en fruit die gekweekt worden in verwarmde kassen hebben een hoge klimaatbelasting. Als je seizoensproducten koopt en let op de herkomst kun je met een gerust hart eten. mijn vorige blog 'handige lijst groente- en fruitlijst' kun je zien welke groente en fruit je het hele jaar zonder belasting in de supermarkt kunt kopen.


Wil jij weten hoe duurzaam jij nu eet? Op de website van het Voedingscentrum kun jij ontdekken hoe jij er voor staat. Vul de 15 vragen hier in en verlaag je persoonlijke klimaatimpact. Doe de voedselafdruk.Welke antwoorden kwamen uit de test? Laat het weten door onder deze blog te reageren of stuur een bericht naar info@swfit.nl. Deel de blog met iemand die zich meer wilt inzetten voor het milieu.#swfitnl #swfit #blog #milieu #duurzaam #klimaat #plantaardig #tips

AANBOD

WINKEL

JOIN SWFIT

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

SWfit is de voedingsspecialist in gewicht en gezondheid. SWfit is in 2018 opgericht. De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd en eigendom van SWfit. 

Nederland | €

® 2018 SWfit. All rights reserved.