3 X RECEPT CHIPS MAKEN

Bijgewerkt: 13 aug 2019

Weet jij wat er nog lekkerder is dan voorverpakte chips uit de supermarkt? Chips zelf maken! We hebben de drie meest gebruikte varianten hieronder gepresenteerd, zodat je zelf de variant kan kiezen die jij het lekkerst vindt. Ga jij voor knapperig? Lees verder voor chips uit de oven, magnetron en frituurpan.CHIPS UIT DE OVEN


INGREDIËNTEN

2 middelgrote aardappelen

2 eetlepels olijfolie


Optioneel: zout en/of specerijen


BEREIDINGSWIJZE VOOR 1 PORTIE

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwijder eventueel de uitlopers en vieze plekken van de aardappelen. Was de aardappelen onder de kraan en dep ze goed droog. Snijd ze in dunne schijfjes van 1-2 millimeter dik met een kaasschaaf. Vet de schijfjes in met de olie en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Kruid de schijfjes naar smaak. Leg de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Keer na 10 minuten de aardappelschijfjes om. De schijfjes zijn goed als ze goudbruin van kleur zijn. Laat de chips afkoelen op de bakplaat.


Totaal: 310 calorieën, 27.2 gram koolhydraten, 2.4 gram eiwit, 26 gram vet

Per portie: 310 calorieën, 27.2 gram koolhydraten, 2.4 gram eiwit, 26 gram vetCHIPS UIT DE MAGNETRON


INGREDIËNTEN

1 middelgrote aardappel


Optioneel: zout en/of specerijen


BEREIDINGSWIJZE VOOR 1 PORTIE

Verwijder eventueel de uitlopers en vieze plekken van de aardappel. Snijd de aardappel in dunne schijfjes van 1-2 millimeter dik met een kaasschaaf. Was de schijfjes onder de kraan en dep ze goed droog. Pak een bord die in de magnetron past en bekleed deze met bakpapier. Verdeel de schijfjes naast elkaar op het bord. Kruid de schijfjes naar smaak.

Zet het bord in de oven en zet de magnetron aan voor 6 minuten op het maximaal vermogen. Draai de schijfjes om en zet de magnetron weer aan voor 6 minuten op het maximaal vermogen. Laat de chips afkoelen op het bord.


Totaal: 65 calorieën, 13.6 gram koolhydraten, 1.2 gram eiwit, 0.3 gram vet

Per portie: 65 calorieën, 13.6 gram koolhydraten, 1.2 gram eiwit, 0.3 gram vetCHIPS UIT DE FRITUURPAN


INGREDIËNTEN

2 middelgrote aardappelen


Optioneel: zout en/of specerijen


Extra benodigdheden: frituurvet, vloeibaar


BEREIDINGSWIJZE VOOR 1 PORTIE

Verwarm de frituurpan op 180 graden. Verwijder eventueel de uitlopers en vieze plekken van de aardappelen. Was de aardappelen onder de kraan en dep ze goed droog. Snijd ze in dunne schijfjes van 1-2 millimeter dik met een kaasschaaf.

3. Bak de helft van de schijfjes in 2-3 minuten goudbruin. Schep de gefrituurde schijfjes uit de frituurpan en dep het vet af met keukenpapier. Herhaal stap 3. Bestrooi met zout en/of specerijen. Laat de chips afkoelen op een bord.


Totaal: 490 calorieën, 27.2 gram koolhydraten, 2.4 gram eiwit, 36 gram vet

Per portie: 490 calorieën, 27.2 gram koolhydraten, 2.4 gram eiwit, 36 gram vetWil jij een van deze gerechten in jouw eetschema pakket (klik hier) terug zien? Geef de chips (+ variatie) op bij jouw wensen. Maak jouw doel(en) waar met eten, maak het waar met SWfit.


Welke variant heeft jouw voorkeur? Laat een reactie achter onder de blog of stuur een e-mail naar info@swfit.nl.


#swfitnl #blog #recept #chips #oven #magnetron #frituurpanAANBOD

WINKEL

JOIN SWFIT

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

SWfit is de voedingsspecialist in gewicht en gezondheid. SWfit is in 2018 opgericht. De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd en eigendom van SWfit. 

Nederland | €

® 2018 SWfit. All rights reserved.