5X ONTBIJTEN ZONDER TIJD

Heb jij in de ochtend weinig tijd om te ontbijten? Slaap je liever een paar minuten langer, omdat je al een drukke en hectische dag voor de boeg hebt? Voor alle vrouwen (en mannen) die weinig tijd hebben om te ontbijten heb ik vijf tips opgesteld die je morgenochtend al meteen kunt toepassen!

 

We vinden het logisch dat een smartphone zonder batterij niet werkt, maar als we naar ons lichaam kijken dan nemen we de benodigde energie vaak met een korreltje zout. Ik hoef je vast niet meer te vertellen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Hoe laat je ontbijt speelt geen rol, zo lang je maar eet voordat je de dag echt begint. Door te ontbijten heb je niet alleen een moment voor jezelf, maar er bestaat ook minder kans op onnodig snacken gedurende de dag. Goed ontbijten voorkomt concentratieproblemen, prestatieverlies en overgewicht. Goed ontbijten geeft je de benodigde energie en voedingsstoffen(inclusief vezels, vitamines en mineralen) die het lichaam nodig heeft.

 

1 Maak je ontbijt van te voren klaar

Een goed begin is het halve werk! Maak je ontbijt van te voren klaar en duik meteen de koelkast in zodra je in de keuken staat. Hap, slik en weg. Je kunt hierbij denken aan overnight oats, chiapudding, pannenkoeken en een omelet van eieren, kaas en groenten. Koel de gerechten, sluit ze af en laat het ’s nachts in de koelkast staan. Eetsmakelijk!

 

2 Drink je ontbijt

Krijg je in de ochtend geen hap door je keel en moet je er niet aan denken om volkoren boterhammen met kaas te moeten eten? Drink een lekkere gezonde smoothie! Maak een fruit smoothie van diepvriesfruit en voeg als aanvulling halfvolle of magere zuivel en twee eetlepels havermout toe voor een langdurig verzadigd gevoel. Alles in de blender en blenden maar! Het kost nog geen vijf minuten van je tijd en je krijgt goede voedingsstoffen binnen.

 

3 Mealpreppen

Hoe makkelijk is het om voor de hele week alvast je ontbijt te hebben klaarstaan? Maak op je vrije dag je eigen (bananen)brood en ontbijtmuffins klaar. Lekker als ontbijt of tussendoortje en vooral heerlijk voedzaam! Maak de gerechten volgens een recept naar keuze en verdeel het in porties. Bijvoorbeeld op maandag een plak bananenbrood en op dinsdag een ontbijtmuffin met blauwe bessen. Leg voor twee dagen weg in de koelkast en bewaar de rest in de vriezer. Je kunt bijna elk gerecht mealpreppen.

 

4 Buiten de deur eten

Met buiten de deur eten bedoel ik niet alleen dat je jou ontbijt ergens anders kunt kopen, maar ook dat je een gerecht van thuis mee kunt nemen je werk. Neem voor jezelf een rustig moment voor je begint en eet je ontbijt op. Twee opties in één tip en er is geen goed of fout. In een verantwoord en goed eetpatroon is het niet verplicht om je ontbijt thuis op te eten. Let wel op de hoeveelheid suikers, verzadigde vetten en zouten voordat je een product aanschaft.

 

5 Avondeten

Sommigen houden ervan en anderen weer totaal niet. In het buitenland wordt het regelmatig gegeten, maar hier in Nederland wordt je vaak raar aangekeken. Waar ik het over heb? Avondeten als ontbijt. Het mag! Je lichaam kijkt namelijk enkel naar de hoeveelheid energie en de voedingsstoffen die het nodig heeft. Heb je lasagne over met volkoren bladen en verse groenten? Prima. Broccoli met rijst, kip en cashewnoten? Geen probleem.  Aan de hand van je persoonlijke doel kun je de porties samenstellen. Je avondeten kun je maximaal twee dagen in de koelkast bewaren.

 

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad. Hoe ontbijt jij zonder tijd? Laat het mij weten idoor een e-mail te sturen naar info@swfit.nl! 

AANBOD

WINKEL

JOIN SWFIT

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

SWfit is de voedingsspecialist in gewicht en gezondheid. SWfit is in 2018 opgericht. De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd en eigendom van SWfit. 

Nederland | €

® 2018 SWfit. All rights reserved.